DIY Dromenvanger haken

Zwarte dromenvanger hangend op roze muur

Een tijdje geleden vroeg een vriendin van haar of ik misschien een dromenvanger voor haar kon maken. Ik had echt geen idee hoe ik dit moest doen. Ik hou wel van een uitdaging, dus ik zei, ik weet het nog niet maar ik ga het uitzoeken. Als ik op internet zocht naar DIY Dromenvangers vond ik veel pakketjes waarbij je alleen een dromenvanger kon knutselen, of dromenvangers, die naar mijn mening een beetje kinderachtig waren.

Patroon

Ik wilde de dromenvanger natuurlijk graag zelf haken, dus ben ik opzoek gegaan naar een patroon voor een mandala. Heel veel patronen die ik vond waren alleen in een diagram te lezen en dit kon ik nog niet. Op een gegeven moment kwam ik uit op de website van Kim haakt terecht. Hier vond ik een diagram en een uitgeschreven patroon van de Vivid Mandala Flower, dus dit patroon heb ik voor een mooi prijsje gekocht. Er zijn op deze site nog meer mooie patronen te vinden, die ik zeker nog een keer ga uitproberen!

Mandala haken

Het leek mij echt heel erg lastig om een mandala te haken, dus ik heb dit heel erg lang uitgesteld. Achteraf bleek dit helemaal niet nodig, het ging echt veel makkelijker dan ik had gedacht. Na het maken van de mandala kon ik zelfs diagram lezen! Ik was dus heel erg blij dat deze erbij zat, het was echt fijn om de geschreven tekst en de diagram naast elkaar te houden. Terwijl ik eerst dacht dat ik de diagram echt niet ging gebruiken.

Mentalen ring

Nadat ik klaar was met het haken van mijn mandala heb ik heb opgemeten en berekend hoe groot mijn mentalen ring moest zijn. In het patroon van Kim Haakt staat ook precies beschreven hoe je dit moet doen. De metalen ring heb ik gekocht bij handwerkwinkel Kaatjes Hobbywereld, bij mij in de buurt. Vervolgens ben ik begonnen met mijn mandala aan de ring te haken. Ik moest even goed uitzoeken hoe dit precies moest, ik heb hiervoor een paar filmpjes op Youtube gekeken en goed gekeken naar de foto van de mandala van KimHaakt. Ik heb ervoor gekozen om mandala helemaal om de mentalen ring te haken, zodat je de mentalen ring niet meer zag, maar je kan er ook voor kiezen om de mandala alleen op bepaalde punten vast te haken.

Veren & Kralen

Nadat ik de mandala had vastgehaakt aan de ring, ben ik opzoek gegaan naar veren en kralen die ik aan de de dromenvanger wilde maken. De vriendin voor wie ik de dromenvanger heb gemaakt wilde graag speciale kralen. Ze heeft gekozen voor Edelsteen losse kralen zwarte onyx van 10 mm. Voor de veren heb ik gewoon gekeken bij Bol.com.

De kralen en de veren aan de dromenvanger maken, vond ik uitiendelijk nog het lastigs om te doen. Je moet namelijk gaatjes prikken in de veren en hier met je naald en draad doorheen gaan(voor de draad heb ik hetzelfde garen gebruikt als voor mijn mandala) De veren knakte hierbij heel vaak, of de verf van het uiteinde liet los, waardoor deze een beetje wit werd, of de veren hingen niet mooi recht naar beneden. Ik ga voor mijn volgende mandala dus opzoek naar andere veren. Het aanrijgen van de kralen ging eerst ook niet helemaal naar mijn zijn, maar dit kwam doordat ik een vrij dikke naald had. Ik ben opzoek gegaan naar een dunnere naald, waarmee ik wel makkelijk door de kralen kon rijgen en hierna was het eigenlijk appeltje eitje. De kralen zijn dus wel een aanrader!

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben en dat jullie nu aan de slag kunnen met jullie eigen dromenvanger! Mochten er nog vragen zijn, laat het mij dan vooral weten via mijn contactformulier of mail naar info@pinkalpaca.nl

Liefs,

Natasja

❤ Sharing is caring ❤

Zoek je nog meer blogposts, druk dan op de hashtags!
Home