Boekenlegger haken

boekenlegger op boek

Een boekenlegger is ideaal om te maken van een restje wol, vooral als je, net als ik, erg van lezen houdt en heel blij kan worden van een mooie boekenlegger. Een boekenlegger is natuurlijk ook erg leuk om cadeau te doen, als je dit doet in combinatie met een boek, heb je een heel persoonlijk en origineel cadeau!

Het patroon van deze boekenlegger wordt uitgelegd in dit filmpje. Aangezien er voor deze boekenlegger geen patroon te vinden is en ik het zelf erg fijn vind om na te lezen wat ik moet doen en vooral om niet steeds het filmpje terug te hoeven kijken, heb ik het patroon voor jullie, en natuulijk ook een beetje voor mijzelf, uitgeschreven. De printbare versie van dit patroon vind je in de bijlage onderaan deze pagina.

Ik haak deze boekenlegger met het wol Rainbow 8/8 van Hobbii op haaknaald 4 in de kleur candyfloss (093). Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met haaknaald dikte, wol en kleur.

Onderstaande steken heb ik gebruikt voor het haken van de boekenlegger. Een uitleg van deze steken vind je in mijn blog: Haaksteken uitgeschreven.

L=Losse Hv=Halve vaste Hst=Halve stokjes Vv=Verlengde vaste

Het patroon:

Boekenlegger in boek

  1. Haak 5 L, haak 1 hv in de 1e l. Je hebt nu een rondje, draai deze om ( je haaknaald hoef je niet om te draaien).
  2. Haak 1 L en haak 6 hst door het midden van het rondje.
  3. Haak 4 L, haak 1 vv door het vorige rondje heen, draai je nieuwe rondje om(Je haaknaald hoef je niet om te draaien).
  4. Haak 1 L en haak 6 hst door het midden van het rondje.

Herhaal toer 3 en 4 totdat je jouw boekenlegger lang genoeg vind (Ik vind zelf de boekenlegger het mooist als ik deze toeren 21 keer herhaal). Sluit af met een hv in de volgende steek, knip de draad lang genoeg af en werk de draad weg. Je zou de boekenlegger nog kunnen versieren, door er bijvoorbeeld veertjes aan te hangen of bloemetjes erop te naaien. Ik vind het zelf het mooist zonder wat erop of eraan, maar kijk vooral wat je zelf leuk vind😊.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben en dat jullie nu aan de slag kunnen met jullie eigen boekenlegger! Mochten er nog vragen zijn, laat het mij dan vooral weten via mijn contactformulier of mail naar info@pinkalpaca.nl

Liefs,

Natasja

❤ Sharing is caring ❤

Zoek je nog meer blogposts, druk dan op de hashtags!
Printversie patroon boekenlegger haken Home