DIY Onderzetter voor beginners

Onderzetter met kleurovergang

Wil je oefenen met de Magische ring en vaste en ook gelijk iets creeëren? Of ben je gewoon op zoek naar een leuk beginners patroon voor een onderzetter? Lees dan deze blog!

Dit patroon heb ik zelf geschreven, omdat ik het erg leuk vind om zelf onderzetters te maken en omdat ik een patroon wilde maken voor beginners waarbij je niet teveel steken nodig hebt. Deze onderzetter is ideaal voor het oefenen van vaste en de magische ring. Mocht de magische ring nog iets te moeilijk voor je zijn. Start dan met 2 losse en haak de eerste toer in de 2e lus vanaf de haaknaald.

Ik heb deze onderzetter gehaakt met het wol Rainbow 8/8 van Hobbii op haaknaald 4 in de kleuren old rose (046) en silver gray (014). Je kunt als je wilt dus ook gelijk oefenen met het wisselen van kleur, maar je kunt er ook voor kiezen om de onderzetter in één kleur te haken. Bij bovenstaande onderzetter heb ik na 2 toeren gewisseld van kleur. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met haaknaald dikte, wol en kleur.

Onderstaande steken en tools heb ik gebruikt voor het haken van de onderzetter. Een uitleg hiervan vind je in mijn blog: Haaksteken uitgeschreven. De printbare versie van dit patroon vind je helemaal onderaan deze blog!

Mr=Magische ring, V=Vaste, Mrd= Meerderen en optioneel kleur wisselen.

Het patroon:

  1. Haak 6v in een mr (6).

  2. Haak 2v in elke v (12).

  3. Haak 1v en 2v in de volgende v tot einde toer (18).

  4. Haak 2v en 2v in de volgende v tot einde toer (24).

  5. Haak 3v en 2v in de volgende v tot einde toer (30).

  6. Haak 4v en 2v in de volgende v tot einde toer (36).

  7. Haak 5v en 2v in de volgende v tot einde toer (42).

  8. Haak 6v en 2v in de volgende v tot einde toer (48).

  9. Haak 7v en 2v in de volgnde v tot einde toer (54).

  10. Haak 8v en 2v in de volgende v tot einde toer (60).

Knip de draad af, trek door de laatste steek en werk de draad weg.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben en dat jullie nu aan de slag kunnen met jullie eigen onderzetter! Mochten er nog vragen zijn, laat het mij dan vooral weten via mijn contactformulier of mail naar info@pinkalpaca.nl

Liefs,

Natasja

❤ Sharing is caring ❤

Zoek je nog meer blogposts, druk dan op de hashtags!
Printversie patroon onderzetter voor beginners Home